В Стакевци вече чакат Мъск: Дано си отвори джоба

Резервацията за ресторант в селото е направена по email за април 2023 година

23.11.2022 | 19:15 Редактор: Вяра Димова

Ресторант в белоградчишко село се похвали в социалните мрежи, че Илън Мъск ще бъде техен гост. Резервацията е направена по email за април 2023 година. Публикацията идва ден след като собственикът на SpaceX коментира в Twitter снимка на Белоградчишките скали. 

В село Стакевци вече знаят кой е Илън Мъск. И от днес надеждата, че нещо може да се промени в Северозапада, е по-голяма. 

"Като е дошъл да помогне с нещо, нещо да рече да си отвори джоба. Портмонето! Не сме лоши хора, между другото", каза Любен.

"Би трябвало и на най-изпадналия край някой да му обърне внимание. Бедни сме", сподели Росица.

Заведението, в което може би ще пристигне Мъск, е заключено. Собствениците му не пожелаха да застанат пред камерата ни. Но срещаме председателя на общинския съвет на Белоградчик - Боян Минков, който също е от селото. 

Оказва се, че преди от екипа на Мъск да резервират маса в ресторанта в Станкевци, Боян Минков е изпратил писмо. В него разказал за родното място на  проф. Табаков. 

"Този човек е космически гений бих казал, той е дал в областта на Космоса толкова много, колкото никой друг. Той е направил кацането на Луната на Нийл Армстронг", коментира Боян Минков.

Дали екстравагантният предприемач ще дойде до България все още не е ясно. Местните обаче вече са готови. 

Със или без Мъск, животът в Станкевци най-вероятно няма да се промени. Но разговорите и мечтите вече няма да са същите.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и Нешо Миладинов.