Свистенето на радиото в автомобила е опасен симптом: Не го пренебрегвайте

Проблемът не трябва да се търси в аудио уредбата, а под капака

20.11.2022 | 15:39 Редактор: Ваня Кузманова
Свистенето на радиото в автомобила е опасен симптом: Не го пренебрегвайте

Появи ли се такъв шум във високоговорителите на вашето радио, то е необходимо да се свържете с интелигентен електротехник. Въпреки това, много шофьори смятат, че няма нищо страшно в такъв "музикален" проблем и можете спокойно да шофирате, въпреки че това е фундаментално погрешно. 

Музиката от аудиото затихва и се чува тихо свистене, пряко зависимо от работата на педала на газта. Да, "мелодия" и "децибели" по някакъв начин са свързани с оборотите на оборотомера, което предизвиква още повече дразнене. Сигурно кабелите са проблемни или нещо в радиото се е повредило от вечното друсане по многострадалните ни пътища. Така си мислят много от водачите, сблъскали се с този проблем.

Проблемът не трябва да се търси в аудио уредбата, а на съвсем различно място - под капака. Колкото и да е странно, въпреки че автомобилната акустика е чувствителна към неизправности на цялото електрическо окабеляване на автомобила, тя реагира особено благоговейно на поведението на силно натоварени контактни групи.

Искрите, съизмерими с новогодишните фойерверки, ще ви подскажат, че проводниците за високо напрежение трябва да бъдат сменени.

Повече по темата четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay