Google "дръпна ръчната" при наемането на служители заради заплахата от рецесия

Заема по-предпазлива позиция заради влошената икономика

13.07.2022 | 14:27 Редактор: Ирена Бакърджиева
Google

Google забавя темпото на наемане на нови служители след неотдавнашния бум, като това е поредната голяма технологична компания, която заема по-предпазлива позиция, тъй като заплахата от икономическа рецесия нараства.

Главният изпълнителен директор на компанията-майка на Google - Alphabet Сундар Пичай е казал във вторник на служителите във вътрешен имейл, че компанията "ще забави темпото на наемане на персонал през останалата част от годината", без обаче да даде повече подробности, съобщава "Файненшъл таймс".

Това следва аналогични действия през последните седмици от страна на Microsoft и Meta - собственик на Facebook за забавяне на наемането на служители в някои области.

Внезапното охлаждане на финансовите пазари подтикна много стартиращи фирми да преосмислят наемането или съкращаването на работната си сила, оставяйки Google и други големи технологични компании в силна позиция да компенсират това нежелание за разкриване на нови работни места, дори и с по-бавни темпове.

Шефът на Alphabet Сундар Пичай каза, че забавянето на наемането в Google е пряк резултат от големия брой нови работни места, които компанията вече е създала тази година. Въпреки това той също така предупреди за влошаващите се икономически перспективи и каза, че Google ще направи "пауза" в развитието в някои области, за да фокусира своите инвестиции, съобщи БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК