Мъск с интересни намерения спрямо придобиването на Twitter

"Сделка на по-ниска цена не е изключена", каза технологичният милиардер

17.05.2022 | 09:52 Редактор: Жаклина Иванова
Мъск с интересни намерения спрямо придобиването на Twitter

Технологичният милиардер Илън Мъск намекна, че може да се опита да намали цената за сделката за придобиването на Twitter. Сделка на по-ниска цена не е изключена, каза Мъск във видеоинтервю за конференция в понеделник.

Акциите на Twitter завършиха деня със спад от малко над 8% на ниво от $37,38. Това е далеч от онези $54,20 на акция, които ръководителят на производителя на електрически автомобили Tesla обеща преди това на акционерите на Twitter.

В петък изненадващо Мъск обяви, че сделката за закупуване на Twitter е временно спряна и така предизвика срив в стойността на акциите. Той искал да изчака изчисленията да покажат, че акаунтите, които не са подкрепени от реални потребители, всъщност представляват по-малко от 5%. Все още не е ясно дали Мъск изобщо може законно да прекрати споразумението си с борда на директорите на Twitter.

"Колкото повече въпроси задавам, толкова повече се притеснявам", посочи милиардерът по време на участието си в конференцията. Той предполага, че фалшивите профили представляват поне 1/5 от всички акаунти в Twitter, но не даде никакви доказателства за това. Мъск е отказал да направи задълбочен преглед на счетоводните документи на Twitter преди сделката за поглъщане.

По-рано главният изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал се опита в поредица от туитове да обясни методологията на услугата за оценка на броя на акаунтите със спам и ботове. Той също така написа, че е трудно да се направят подобни оценки извън компанията. Мъск отвърна с емотиконка и попита, наред с други неща, дали Twitter е опитал просто да се свърже с потребителите с подозрително изглеждащи акаунти.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК