Audi и Porsche стават част от Формула 1

Ще си партнират съответно с McLaren и с Red Bull

02.05.2022 | 21:21 Редактор: Здравко Черкезов
Audi и Porsche стават част от Формула 1

Премиум брандовете Audi и Porsche на Volkswagen ще се присъединят към Формула 1, след като убедиха германската автомобилна група, че ходът ще донесе повече пари, отколкото ще бъдат похарчени, обяви главният изпълнителен директор на VW Херберт Дийс, цитиран от Ройтерс.

Преговорите в борда на директорите относно плановете на двете марки са предизвикали някои вътрешни разделения, обяви Дийс по време на събитие във Волфсбург, където е централата на компанията.

Но като цяло брандовете, които редом с китайския бизнес на VW са най-важните източници на печалба за групата, са казали, че ще донесат повече пари във Волфсбург, ако участват във Формула 1, отколкото ако не се включат, казва Дийс.

"Просто оставаш без аргументи", посочва той.

От няколко месеца има спекулации, че двете марки ще преговарят за партньорства за влизане в най-високия клас международен моторен спорт, който през по-голямата част от последното десетилетие беше доминиран от германския конкурент на Volkswagen – Mercedes.

Audi е готова да предложи около 500 млн. евро за британския производител на луксозни спортни коли McLaren като начин за навлизане в спорта, заяви източник на Ройтерс през март. От своя страна, Porsche възнамерява да сключи дългогодишно партньорство с отбора на Red Bull след няколко години.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК