Може ли Мъск да изчисти измамите в Twitter?

Повече от 95 хил. души съобщават за общи загуби от $770 млн. заради измами от социалните мрежи

28.04.2022 | 23:25 Редактор: Теодора Патронова
Може ли Мъск да изчисти измамите в Twitter?

Twitter, заедно с други платформи отдавна се е превърнал в магнит за емоции, съмнителни проучвания и съвсем истински измами. Повече от 95 000 души съобщават за общи загуби от 770 милиона долара заради измами, започнали от социалните мрежи през 2021 година, според Федералната търговска комисия.

Самият Мъск обеща да изчисти мрежата от измами, спам и ботове – достойна, но противоречива цел, като се има предвид че те процъфтяват в безспирния поток от комуникации, от които печели Twitter. Мъск изглежда иска да доближи Twitter още по-близо до крипто света, предлагайки идеи като премахване на платената услуга за незаменими токени (NFT) и приемане на Dogecoin като платежно средство. Повечето крипто реклами са ограничени в Twitter и се нуждаят от предварително одобрение, макар че рекламодатели са намирали и заобиколни начини да разпространят посланието си.

Със сигурност Мъск едва ли ще изостави спекулативните си тенденции, които привличат както крипто тролове, така и начинаещи. Той често се превръща в обект на имитации от измамници, но това се случва защото самият той е трол. Той използва Twitter, за да обяви плана на Tesla да приема биткойн като платежно средство и по-късно за отмяната на тези планове. Заиграванията му с Dogecoin увеличиха потенциала му за лансиране на мними акции и валути.

Но ако Twitter иска да генерира печалби и с други дейности освен реклами, би било добре да направи платформата си по-безопасна за потребителите. Промотирането на мними валути трябва да бъде ограничено навсякъде – както онлайн, така и в лондонските автобуси.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК