Twitter стартира преговори за сделка с Илън Мъск

Решението на компанията да преговаря не означава, че тя ще приеме предложението му за придобиване за $54,20 за акция

25.04.2022 | 14:51 Редактор: Жаклина Иванова
Twitter стартира преговори за сделка с Илън Мъск

Twitter Inc. е започнала преговори за сделка с един от най-големите си акционери Илън Мъск в неделя, след като той представи на акционерите финансови подробности около предложението си за придобиване на компанията за 43 млрд. долара, съобщават източници на Ройтерс.

Решението на компанията да преговаря с Мъск не означава, че тя ще приеме предложението му за придобиване за 54,20 долара за акция. Това обаче показва, че Twitter разглежда възможностите за продажба като възможна при подходящите условия.

Главният изпълнителен директор на автомобилопроизводителя Tesla Inc. провежда срещи с акционери през последните няколко дни, търсейки подкрепа за офертата си. По думите му Twitter се нуждае да бъде свален от пазара, за да расте и наистина да стане платформа за свобода на словото.

Редица от акционерите на Twitter са се обърнали към компанията, след като Мъск представи подробния си финансов план за придобиването в четвъртък. Те са призовали платформата да не пропуска възможността за сделка, съобщи по-рано Ройтерс

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК