Мъск е готов да инвестира до $15 млд., за да свали Twitter от борсата

Още компании за дялово инвестиране са изразили интерес към участие в сделката

20.04.2022 | 11:00 Редактор: Теодора Патронова
Мъск е готов да инвестира до $15 млд., за да свали Twitter от борсата

Илън Мъск е готов да инвестира между 10 млрд. и 15 млрд. долара от собствените си пари, за да свали Twitter от борсата, пише New York Post, позовавайки се на двама източници, запознати с въпроса.

Милиардерът, който е вторият по големина акционер в Twitter с 9,1% дял, планира да отправи търгова оферта, като е привлякъл Morgan Stanley, за да набере още 10 млрд. долара дълг, гласи статията.

Мъск, който е главен изпълнителен директор на Tesla, също така може да е готов да вземе заем срещу сегашния си дял, ако е необходимо – ход, който може да му донесе още няколко милиарда долара.

Още компании за дялово инвестиране са изразили интерес към участие в сделката за Twitter, твърдят източници на Ройтерс, запознати с въпроса. Информационната агенция не разкрива за кои играчи става дума.

Много инвеститори, анализатори и инвестиционни банкери очакват бордът на Twitter да отхвърли предложението на Мъск в близките дни с аргумента, че е неадекватно. Цената на акциите на Twitter спадна с 1,6% до 47,69 долара по време на следобедната търговия във вторник, доста под офертата на Мъск за 54,20 долара за акция.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК