Мъск е решен да купи Twitter, атакува акционерите с $46,5 млрд.

От компанията потвърдиха, че са получили предложението му

22.04.2022 | 10:58 Редактор: Жаклина Иванова
Мъск е решен да купи Twitter, атакува акционерите с $46,5 млрд.

След като не получи отговор от борда на Twitter относно офертата за изкупуване, Илън Мъск сега се насочва към акционерите и се готви да изкупи директно от тях акциите на социалната мрежа, съобщава CNBC. Милиардерът е приготвил за целта 46,5 млрд. долара.

Мъск си е осигурил 25,5 млрд. долара финансиране от Morgan Stanley и други компании, а останалите средства са от капиталово финансиране. В плановете му участват още Bank of America, Barclays, MUFG, Societe Generale, Mizuho Bank и BNP Paribas.

Милиардерът обаче все още не е решил какви точно да бъдат стъпките му по отношение на Twitter. От компанията потвърдиха, че са получили предложението на Мъск.

"Бордът се ангажира да проведе внимателен, изчерпателен и преднамерен анализ, за да определи курса на действие, който смята, че е в интерес на компанията и всички акционери в Twitter", коментира говорител на компанията.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Anon
преди 2 години
Няма причина Илън да не може да купи туитър, освен политическа. Ако тази сделка не успее нещата са ясни. А да не говорим за милярдите, които борда ще плаща за това че са спънали акционерите от тази страхотна оферта. Туитър е смешна инвестиция и при такава оферта борда просто се прецаква. Сигнализирай за неуместен коментар