Руснаците останаха без Netflix, няма да могат да качват видеа в TikTok

Няколко холивудски студия също спряха пускането на филми в страната

07.03.2022 | 10:24 Редактор: Здравко Черкезов
Руснаците останаха без Netflix, няма да могат да качват видеа в TikTok

Netflix Inc. прекратява дейността си в Русия, ставайки една от най-големите медийни компании, които се оттеглят от пазара след нападението в Украйна.

Нови клиенти няма да могат да се регистрират и не е ясно какво ще се случи със съществуващите акаунти, съобщиха от компанията. Услугата има под един милион клиенти в Русия.

Netflix, която работи в Русия чрез съвместно предприятие с National Media Group, се присъединява към нарастващия списък на компании от Apple Inc. до Ikea, които преустановяват или прекратяват дейността си в страната след нахлуването ѝ в Украйна миналия месец. Няколко холивудски студия също спряха пускането на филми в Русия.

Междувременно TikTok, притежаваното от китайци видео приложение, заяви в неделя, че ще преустанови излъчването на живо и качването на видеоклипове в платформата си в Русия, докато разглежда последиците от новия медиен закон, подписан в петък от президента Владимир Путин.

"Нямаме друг избор, освен да спрем живото предаване и новото съдържание в нашата видеоуслуга, докато разглеждаме последиците за безопасността от този закон", заяви компанията за социални медии в поредица от публикации в Twitter. 

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК