Лошите съвети, които трябва да пренебрегнете при поддръжката на автомобила

Да напомпате повече гумите, за да намалите разхода

17.02.2022 | 23:18 Редактор: Ваня Кузманова
Лошите съвети, които трябва да пренебрегнете при поддръжката на автомобила

Не всеки шофьор разбира всички тънкости на поддръжката на автомобила. Затова и мнозина често се поддават на влиянието на авторитета на по-опитни от тях водачи и собственици на превозни средства. Те дават своите съвети с цел да помогнат, но не всички от тях са разумни, а някои дори са вредни. Експертите от Spatttorney.com посочиха няколко такива "съвета", които задължително трябва да бъдат пренебрегвани и бързо забравяни. 

Напомпайте повече гумите, за да намалите разхода

Според някои разбирачи, е необходимо да напомпате гумите повече, като това ще ви спести разходи за бензин. По-правилно обаче е да се поддържате към предписанията на производителя, като тогава не само ще осигурите оптимален разход на гориво, но и гумите ще се износват равномерно. Плюс това, пренапомпаните гуми имат отрицателен ефект върху окачването.

Спестете пари от смяна на чистачки

Няма нужда да сменяте чистачките, просто сменете перата им (гумените ленти), твърдят някои опитни шофьори. Факт е, че елементи няма как да издържат вечно и смяната им е по-евтина отколкото на цялата конструкция. Тяхната замяна обаче не решава напълно проблема, защото с течение на времето целия механизъм се износва и в един момент самата чистачка няма да може да се справи със задачата си.

Преминете с висока скорост през локва, за за изчистите мръсотията

Един от най-глупавите съвети е да измиете долната част на автомобила от мръсотията, като я прокарате през локва с висока скорост. Това заплашва не само с воден удар двигателя, но е напълно възможно да се стигне и до поднасяне, последиците от които могат да бъдат дори фатални за превозното средство и хората в него.

Повече по темата четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК