Криптовалутите навлизат с гръм и трясък в света на Формула 1

Спортни отбори и лиги по целия свят се втурват към пускането на цифрови токени

17.02.2022 | 11:28 Редактор: Теодора Патронова
Криптовалутите навлизат с гръм и трясък в света на Формула 1

Red Bull подписа многогодишно партньорство с борсата за криптовалути Bybit, което според екипа от Формула 1 е най-голямото годишно крипто обвързване в международния спорт досега.

Базираният в Милтън Кейнс екип не разкри стойността на сделката в изявлението си, публикувано в сряда, но информиран източник каза, че тя възлиза на 150 милиона долара за три години, като Bybit става "основен партньор в отбора", новосъздадено ниво, второ след "главен партньор".

Сделката с Bybit идва, след като миналата седмица Red Bull представи софтуерния гигант Oracle като главен спонсор в сделка, която според източници на "Ройтерс" възлиза на 300 милиона долара за пет години.

Двете сделки заедно събират до 110 милиона долара годишно, покривайки значителна част от разходите на отбора, особено с ограничението на бюджета, записано в правилата на Формула 1 за сезон 2022 от 140 милиона долара, преди да се затегне до 135 милиона долара от 2023 година нататък.

Сделката с Red Bull означава, че Bybit, която е създадена през март 2018 г. и има над шест милиона регистрирани потребители по целия свят, става ексклузивен партньор за обмен на криптовалута на екипа.

Това също така ще помогне на Red Bull да увеличи ангажираността на феновете чрез издаване на "фен токени" и разпространение на нарастващата колекция от дигитални активи на отбора.

Спортни отбори и лиги по целия свят се втурват към пускането на цифрови токени, които обещават на феновете шанс да кандидатстват за награди или да повлияят на цветовете, които екипът носи, в замяна на плащане.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК