Битката за метавселената: Кой ще спечели специалистите в сферата?

Екипът за добавена реалност на Microsoft загуби около 100 души през последната година

15.01.2022 | 12:21 Редактор: Жаклина Иванова
Битката за метавселената: Кой ще спечели специалистите в сферата?

Екипът за добавена реалност на Microsoft загуби около 100 души през последната година. Много от тях отидоха в Meta Platforms, разкриват бивши служители на софтуерния гигант, както и онлайн обяви за работа.

Всичко това се случва в момент, в който битката за работници с умения за изграждане на метавселената се разраства, пише Wall Street Journal.

Конкуренцията привлича хора с опит в разработката на очилата за добавена реалност HoloLens на Microsoft, като понякога им предлага двойно по-високи заплати, твърдят бивши служители на Microsoft.

В групата за добавена реалност на компанията са заети около 1500 души, допълват те.

Профилите в LinkedIn на повече от 70 бивши служители на екипа HoloLens показват, че са напуснали Microsoft през последната година. Отново по данни от LinkedIn над 40 от тях са се присъединили към Meta, доскоро известна като Facebook, която прави смели крачки към развитието на подобни технологии.

Напусналите служители включат дългогодишни лидери на екипа. Чарли Хан, който отговаряше за получаването на обратна връзка от потребителите за HoloLens, напусна през лятото, за да отиде в Meta.

Джош Милър, който работеше в екипа за дисплеи, стана директор в същата област в Meta в  последните месеци. Хан и Милър не са отговорили на запитванията за коментар по темата.

Говорител на Microsoft твърди, че от години компанията е в челните редици на иновациите в технологиите за метавселената и "ще продължи да усъвършенства най-съвременния хардуер, който е по-потапящ и достъпен".

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК