Sony създава следващо поколение геймърски очила за метавселената

Новият хардуер е насочен към все по-голямо потапяне в преживяването

05.01.2022 | 22:36 Редактор: Теодора Патронова
Sony създава следващо поколение геймърски очила за метавселената

Sony Group обяви ексклузивна игра за следващото си поколение очила за виртуална реалност, наречени PSVR2. По този начин компанията се опитва да увеличи привлекателността на платформата в момент, в който еуфорията около метавселената става все по-голяма, пише Bloomberg.

Обещавайки по-голяма визуална прецизност, проследяване на очите и движението на главата, както и обратна връзка чрез вибрация, новият хардуер е насочен към все по-голямо потапяне в преживяването. Той може да се окаже сред популярните предложения за ползване на метавселената от компании като Epic Games.

Следващото поколение кабелни геймърски очила на Sony, които се включват в домашната конзола PlayStation 5, ще имат OLED панели с повишена разделителна способност спрямо първото поколение и максимална честота на опресняване от 120 Hz. Компанията не уточнява каква е цената на устройството, нито кога се очаква то да излезе на пазара.

И все пак пускането на новия продукт на Sony може да срещне предизвикателства заради хроничния недостиг на чипове и прекъсвания на веригите на доставките. Те накараха компаниите за електроника и автомобилните производители да забавят или свият производствените планове няколко пъти миналата година. Сроковете за доставка на чипове се увеличиха отново през декември до повече от 25 седмици – най-дългият период, откакто е започнало следенето на този показател през 2017 г.

Четете повече в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК