Sony инвестира милиони долари в разработчика на видеоигра

Epic Games е близо до набирането на 750 млн. долара финансиране от инвеститори

11.07.2020 | 19:15 Редактор: Искра Ангелова
Sony инвестира милиони долари в разработчика на видеоигра

Epic Games, разработчикът на популярната видео игра "Fortnite", заяви, че е получил 250 млн. долара инвестиция от японския технологичен гигант Sony в замяна на миноритарен дял в компанията, предава Ройтерс.

През юни Bloomberg писа, че Epic Games е близо до набирането на 750 млн. долара финансиране от инвеститори, включващи T. Rowe Price Group и Baillie Gifford, при оценка от 17 млрд. долара.

Epic, която е разработи и игровия двигател "Unreal", през 2018 г. получи 1,25 млрд. долара финансиране от инвеститори, в това число от KKR & Co, информира Investor.bg.

Sony се подготвя за пускането на следващото си поколение конзола PlayStation 5 по-късно тази година, а сред заглавията, предвидени за нея, са "Assassin’s Creed Valhalla" на Ubisoft и “Grand Theft Auto V" на Rockstar Games.

В прессъобщение, изпратено в петък, двете компании посочват, че сделката им позволява да "разширят своята съвместна работа във водещото портфолио на Sony от активи и технологии в областта на развлеченията и в социалната развлекателна платформа и дигитална екосистема на Epic за създаването на уникални преживявания за потребители и създатели".

Текстът посочва още, че Sony и Epic може да се опитат да създадат повече виртуални мултимедийни преживявания като "Fortnite".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК