Sony влиза в бизнеса с електрически автомобили

Японската технологична компания представи прототип в Лас Вегас

07.01.2020 | 21:47 Редактор: Тодор Петров
Sony влиза в бизнеса с електрически автомобили

Японската технологична компания Sony изненадващо преминава в редиците на автомобилните концерни, след като в рамките на технологичното изложение CES в Лас Вегас представи прототип на електрически автомобил, но не даде яснота за плановете си за производство. 

Малко по-рано японският автомобилен концерн Toyota обяви изграждането на собствен малък тестов град за тестване на бъдещи технологии като автономни автомобили, а корейският конкурент Hyundai представи прототипа на въздушно такси. 

Sony заяви, че ще започне тестването на автономни коли през тази година, с което цели да подобри чувствителността и безопасността на технологията, след като дружеството реши да се насочи към тази сфера, съобщава "Ройтерс", цитиран от Investor.bg

Японският концерн разкри, че планът се отнася за електрически концептуален автомобил с 33 монтирани сензорa. Проектът включва и сензори за улавяне на светлина, които бяха представени на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас в понеделник.

Въпросният автомобил, разработен с помощта на Bosch, Continental и други партньори, включва в себе си и създадените от Sony вградени системи за развлечение с т.нар. пространствена аудиотехнология. 

Снимка: Reuters

Харесайте страница ни във Facebook ТУК