САЩ планират спиране на износа на чипове и смартфони за Русия

Санкцията може да засегне индиректно бизнеси и в други страни

22.12.2021 | 10:27 Редактор: Елеонора Танева
САЩ планират спиране на износа на чипове и смартфони за Русия

Американските власти обмислят строги мерки за експортен контрол, за да затруднят руската икономика, ако президентът Владимир Путин нахлуе в Украйна. Това твърди Ройтерс, позовавайки се на служител от администрацията на Джо Байдън.

Сред обсъжданите мерки са ограничаване на възможността на Русия да внася смартфони, ключови самолетни и автомобилни компоненти и материали от много други сектори. Те биха могли да имат голямо влияние върху руските потребители, промишлените операции и заетостта, информира investor.bg.

"В основата на подобно действие е фактът, че полупроводниците, които се влагат в телефоните на Huawei, включват компоненти, които са проектирани в Съединените щати. Това може да засегне чипове по целия свят въз основа на факта, че в тях ключовият принос идва от САЩ", уточни служителят от Белия дом.

Щатските власти възнамеряват да се консултират с ключови партньори в Европа и Азия, които биха могли да бъдат засегнати от тези мерки.

Санкциите ще бъдат в допълнение към икономическите мерки, които администрацията на Байдън обмисля след струпването на десетки хиляди руски войници по украинската граница. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
JJIvanov Geolog
преди 2 години
Браво . Става въпрос за претъпкани с нагло престъпни анти земни,анти слънчева система анти неозойска ера диверсионно терористични оръжия рекламирани като СМАРТФОНИ.Новите подържат 5G black death and cancer weapons ..Ескперти да огледат еко стикерите лепени принудително на автомобили..ПОдържат Anti FAnerozoic eon digital holographic terror. Сигнализирай за неуместен коментар