Zoom се присъедини към организация за борба с тероризма и насилствения екстремизъм

Ходът бележи най-новото разширяване на Глобалния интернет форум за борба с тероризма (GIFCT)

15.12.2021 | 22:35 Редактор: Жаклина Иванова
Zoom се присъедини към организация за борба с тероризма и насилствения екстремизъм

Платформата за видео конференции Zoom се присъедини към организация за борба с тероризма, създадена от големи американски технологични компании, включително Meta Platforms и Microsoft, обяви групата, цитирана от CNBC.

Ходът бележи най-новото разширяване на Глобалния интернет форум за борба с тероризма (GIFCT) - независима група, чрез която компаниите членки споделят информация за борбата с тероризма и насилствения екстремизъм в своите сайтове.

Zoom Video Communications, чието потребление нарасна значително по време на пандемията на Ковид-19, се сблъска със забавяне на растежа през последните месеци. Сега пък е обект на критики за това как следи проблемното съдържание и злоупотребите в платформата си.

GIFCT, която твърди, че иска да увеличи компаниите си членки, добави пет нови платформи тази година, включително гиганта за наемане на жилища Airbnb, социалната мрежа Tumblr и онлайн платформата WordPress. Сега тя има 18 членки и твърди, че планира през 2022 г. да добави още фирми.

Технологичните компании отдавна са критикувани за това, че не могат да обуздаят включващата насилие екстремистка активност в платформите си, въпреки че също така се борят и с опасенията за свободата на изразяване.

GIFCT е създадена през 2017 г. под натиск от САЩ и европейските правителства след серия от смъртоносни атаки в Париж и Брюксел. Компаниите основателки включват Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube на Alphabet.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК