Zoom бележи върхове в печалбите си благодарение на пандемията

Увеличили са се до 227,4 млн. долара, похвалиха се от компанията

02.06.2021 | 13:03 Редактор: Юлия Христова
Zoom бележи върхове в печалбите си благодарение на пандемията

Услугата за видеоконферентни връзки Zoom продължава да се възползва масово от промяната в начина, по който работим по време на пандемията на коронавируса. През последното тримесечие приходите са нараснали с 191% до 956,2 млн. долара.

Печалбата се е увеличила от 27 млн. долара година по-рано до 227,4 млн. долара, обяви Zoom след затварянето на американския пазар във вторник. Това е повече от осем пъти над същия период на миналата година.

Компанията надмина значително очакванията на анализаторите с данните си за първото тримесечие на фискалната година, приключило в края на април. Акциите поскъпнаха на моменти с три процента в следборсовата сесия, предава CNBC.

За много хора в ерата на домашния офис Zoom се превърна в синоним за видеоконферентните връзки, с който служителите могат да обменят идеи и да говорят с клиенти, или учениците да се свързват с учители. Частните лица също използват Zoom за всякакви поводи - от семейни срещи до уроци по йога.

Zoom все още печели парите си от правене на бизнес с по-големи компании. През последното фискално тримесечие Zoom е спечелила около 30 хил. корпоративни клиента с повече от десет служители. От 497 хил. клиента от този тип в момента се генерират 63 процента от приходите. Маркетинговите разходи на Zoom са се увеличили с 84% на годишна база до 191 млн. долара, пише investor.bg.

Брутният марж на компанията се е увеличил до 73,9% от 69,4% през предходното тримесечие главно поради оптимизацията на публичните облачни ресурси, поясняват от компанията. Zoom заяви, че нейният продукт Zoom Phone, включващ телефонни услуги, базирани на облак, заедно с видео разговори и други възможности, е имал 1,5 млн. абоната в края на април спрямо 1 млн. през януари.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК