Шефът на Zoom "подари" акции на стойност 6 млрд. долара

Получателите са неизвестни

09.03.2021 | 20:40 Редактор: Никола Симеонов
Шефът на Zoom

Основателят на Zoom Video Communications Ерик Юън е прехвърлил близо 40% от акциите си от компанията, която управлява – дял, оценен на близо 6 млрд. долара. Това се случи, след като миналата година цената на акциите на Zoom скочи повече от три пъти, пише Wall Street Journal.

Трансакцията е записана като два подаръка до неоповестени публично получатели, и са от два тръста, на които Юън и съпругата му са съуправители, сочат документи до борсовия регулатор, подадени в петък.

В изявление говорителка на Zoom коментира, че “разпределението е направено в съответствие с условията на тръстовете на Ерик Юън и съпругата му и в съответствие с обичайните практики на Юън за планиране на състоянието му“. Компанията не разкрива кой контролира акциите в момента. Юън и съпругата му не са отговорили веднага на запитването за коментар.

Юън е най-големият акционер в компанията с дял от 15% от стойността на фирмата и около 40% от правото на глас в нея преди трансакциите от петък, сочат данни на InsiderScore, която анализира сделките с акции от вътрешни лица. Подаръците възлизат на около 6% от акциите на компанията, допълва InsiderScore.

Вижте още по темата в Investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК