Zoom създава и платформа за събития

Компанията ще се опита да осигури по-добра защита на видеоконференциите

15.10.2020 | 15:00 Редактор: Ралица Братанова
Zoom създава и платформа за събития

Апетитът идва с яденето - Zoom Video Communications Inc. вече не иска да се ограничава до ролята на доставчик на приложение за видеоконферентни връзки. 

По време на виртуалната потребителска конференция Zoomtopia 2020 в сряда калифорнийският стартъп обяви създаването на платформа за събития, на която потребителите ще могат да предлагат своето съдържание.

Освен това Zoom иска да интегрира приложения на трети страни ("Zapps“) като Dropbox в приложението за видеоконференции, за да се превърне в пълноценна платформа за сътрудничество, предава от  Bloomberg, цитирани от Investor.bg.

В същото време Zoom иска да осигури по-добра защита на видеоконференциите. В бъдеще потребителите трябва да могат да активират криптиране от край до край: Тази незадължителна функция ще бъде достъпна както за потребители с безплатен акаунт, така и за клиенти, които плащат. Криптирането може да се включва и изключва индивидуално за всяка сесия.

"При шифроването от край до край никоя трета страна - дори Zoom - няма да има достъп до личните данни за срещата”, обявиха от компанията. 

За потребителите в САЩ Zoom пусна бета версия на платформата за събития "OnZoom“. Там потребителите на Zoom могат да създават и предлагат безплатни, но също така и платени събития и събития за набиране на средства.

Домакините могат да разширят бизнеса си и да разширят обхвата си до нова аудитория, каза говорител на Zoom.

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК