Продажбите на смартфони в Китай се увеличиха с над 30% през октомври

Възходът сега е подкрепен от пускането на новите модели iPhone на Apple

25.11.2021 | 12:55 Редактор: Жаклина Иванова
Продажбите на смартфони в Китай се увеличиха с над 30% през октомври

Продажбите на смартфони в Китай са нараснали с 30,6% на годишна база през октомври до 32,7 млн. бройки, обяви Китайската академия на информацията и комуникациите (CAICT), предава Ройтерс.

Данните следват голям спад, който започна през първата половина на годината, а възходът сега е подкрепен от пускането на новите модели iPhone на Apple, твърди компанията за пазарни проучвания.

Продадените бройки са повече от 25-те млн., записани през октомври 2020 г. и 20,8 млн. през септември 2021 г., допълва CAICT.

Компанията за проучвания Jefferies пише, че ръстът се дължи на пускането на iPhone, както и на факта, че компаниите за смартфони с Android са се подготвили за повече продажби по време на Деня на самотните сърца, пише investor.bg.

Apple пусна iPhone 13 в Китай през септември. В момента компаниите за смартфони се борят с проблеми с производството заради глобалния недостиг на чипове.

Комбинацията от фактори, включително погрешно изчисляване на търсенето, неочакваното затваряне на заводи и търканията между САЩ и Китай, накараха редица автомобилни компании да обявят проблеми с набавянето на полупроводници.

Този недостиг след това се пренесе при много видове чипове и всякакъв вид хардуер, в това число и върху смартфоните.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК