Акциите на Disney се сринаха, отбелязан е най-ниският темп на растеж

Резултатите за четвъртото фискално тримесечие показаха само 2,1 милиона нови абонати

11.11.2021 | 20:40 Редактор: Жаклина Иванова
Акциите на Disney се сринаха, отбелязан е най-ниският темп на растеж

Американският развлекателен концерн Walt Disney Co. има много фенове на стрийминг услугата си, но тези на Wall Street очевидно стават малко раздразнителни.

Резултатите за четвъртото фискално тримесечие, публикувани късно в четвъртък, показаха само 2,1 милиона нови абонати на Disney+ – най-ниският темп на растеж, откакто услугата беше пусната преди две години. Това беше далеч под 9,3 милиона попълнения, които анализаторите очакваха.

Резултатите обаче бяха в съответствие с предварителното предупреждение от страна на главния изпълнителен директор Боб Чапек, който използва конференция за инвеститори през септември, за да обяви новите очаквания за новите абонати за тримесечието в диапазона между 1 и 3 милиона, като се има предвид темпото на пускане на ново съдържание и насрещните ветрове на някои ключови международни пазари, предава Bloomberg.

Чапек, който говори по време на конференция на Goldman Sachs с инвеститори, заяви тогава, че Disney разполага с 61 филма и 17 сериала, но разпространението на делта варианта на коронавируса е предизвикало някои забавяния.

"Ние сме уверени в дългосрочния растеж на абонатите“, изтъкна Чапек.

Изглежда, че проблемът няма да е краткотраен. По време на конферентния разговор с анализаторите в четвъртък главният финансов директор Кристин Маккарти отбеляза, че Disney няма да бъде в "очаквания ни стабилен ритъм на пускане на съдържание“ до четвъртото тримесечие на новата фискална година. Поради това компанията очаква, че ръстът на абонатите на Disney+ чак през втората половина на годината ще бъде "значително по-висок", отколкото през първата половина, каза тя.

Като се има предвид, че прогнозите на Wall Street са за близо 37 милиона нови абонати на Disney+ за първите две тримесечия на новата фискална година, коментарът беше приет като още едно предупреждение. Цената на акциите на Disney се срина с близо 5% след публикуването на резултатите и конферентния разговор.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК