Microsoft също разработва собствена версия на метавселената

В нея ще има PowerPoint и Excel

03.11.2021 | 22:45 Редактор: Теодора Патронова
Microsoft също разработва собствена версия на метавселената

Ако се притеснявате, че метавселената ще бъде само забава и игри, не се страхувайте: Microsoft Corp. също разработва идеята и в нея ще има PowerPoint и Excel.

Microsoft направи първата си стъпка към въвеждането на метавселената в офиса в знак, че някои от най-големите технологични компании виждат смесването на дигиталния и физическия свят като една от най-важните нови тенденции в компютрите.

Американският софтуерен гигант заяви, че през първата половина на следващата година потребителите на неговия софтуер за сътрудничество Teams ще могат да се появяват като аватари - или анимирани карикатури - във видео срещите. Отдалечените работници също ще могат да използват своите аватари, за да посещават виртуални работни пространства, които евентуално ще включват копия на офисите им.

Планът на Microsoft се основава на основната технология, известна като Mesh, която разкри по-рано тази година, за да обработва много по-сложни виртуални взаимодействия на различни видове хардуер - от компютри до слушалки за виртуална реалност. Освен това ръководителите на Microsoft казаха, че виждат навлизането на лични аватари като първа стъпка в напредъка, при който работниците ще стават все по-комфортни с новите форми на виртуално взаимодействие, които може да им изглеждат чужди сега.

"Метаверсията" на Teams е в процес на тестване и ще бъде достъпна през първата половина на 2022 г. Клиентите ще могат да споделят Office и PowerPoint файлове и функции във виртуалния свят.

Чете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК