Netflix купи първия си разработчик на видеоигри, пусна на пазара 5 заглавия

Целта е да се разнообразят източниците на приходи

29.09.2021 | 14:47 Редактор: Жаклина Иванова
Netflix купи първия си разработчик на видеоигри, пусна на пазара 5 заглавия

Netflix придоби създателя на видеоигри Night School Studio и пусна на пазара пет заглавия за мобилни игри на избрани европейски пазари, тъй като се стреми да разнообрази източниците си на приходи на фона на засилващата се конкуренция в стрийминг пространството.

Night School Studio, първата покупка на студио за игри на компанията, е най-известна с дебютната си игра Oxenfree, свръхестествен тийнейджърски трилър със зловещ саундтрак, предава Bloomberg. И двете компании потвърдиха придобиването с отделни съобщения на сайтовете си. Условията за сделката остават неизвестни.

Игрите на студиото, които са достъпни на конзолата PlayStation на Sony, Xbox на Microsoft, Nintendo Switch и компютри, ще бъдат първите немобилни заглавия в новосъздаденото портфолио за видеоигри на гиганта в поточното видео.

Netflix спомена плановете си за навлизане на пазара на игрите по време на представянето на последните си тримесечни резултати в момент, в който по-новите играчи на стрийминг пазара, включително Disney+ и HBO Max, бързо набират абонати, засилвайки конкуренцията в стрийминг ландшафта.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК