Netflix с нова цел: Планира експанзия във видеоигрите

В момента компанията не планира да таксува допълнително за съдържанието

15.07.2021 | 20:39 Редактор: Юлия Христова
Netflix с нова цел: Планира експанзия във видеоигрите

Netflix Inc. отбеляза първия си голям ход отвъд телевизионните предавания и филми, като планира експанзия във видеоигрите и нае бивш изпълнителен директор на Electronic Arts Inc. и Facebook Inc., който да ръководи процеса, пише Bloomberg.

Майк Верду ще се присъедини към Netflix като вицепрезидент по разработване на игри, подчинен на главния оперативен директор Грег Питърс, съобщиха от компанията в сряда. По-рано Верду беше вицепрезидент на Facebook, отговарящ за разработването на игри и друго съдържание за очилата за виртуална реалност Oculus.

Netflix си поставя за цел да започне да предлага видеоигри на платформата си още през следващата година, според човек, запознат със ситуацията. Игрите ще се появят заедно с текущите програми като нов програмен жанр - подобно на това, което Netflix направи с документални филми и стендъп комедиите. В момента компанията не планира да таксува допълнително за съдържанието, според същия източник.

Акциите на Netflix спечелиха 3,3% до 566 долара в края на търговията, след като Bloomberg съобщи новината. Акциите бележат ръст с 1,3% за тази година.

Netflix търси начини да продължи да се разраства, особено на по-наситени пазари като САЩ. Това включва разработване на програми за деца, както и отваряне на онлайн магазин за продажба на стоки. Компанията се представя далеч по-добре от други стрийминг конкуренти като Disney + или HBO Max, но добави по-малко абонати от очакваното през последното си тримесечие.

Включването на видеоигри на платформата ще бъде един от най-смелите ходове на американската компания досега. При Верду компанията ще има изпълнителен директор, който е работил по популярни мобилни игри в Electronic Arts, включително заглавия във франчайзите Sims, Plants vs. Zombies и Star Wars. Той също така е бил главен творчески директор на Zynga Inc. между 2009 и 2012 г.

През следващите месеци Netflix ще изгради своя игрален екип. Компанията вече е започнала да търси позиции, свързани с разработването на игри, на своя уебсайт, пише bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК