Къде може да си купим кафе и бургер с биткойн?

Правителството на Ел Салвадор е вложило 20,9 милиона долара в покупка на криптовалутата

08.09.2021 | 10:31 Редактор: Искра Ангелова
Къде може да си купим кафе и бургер с биткойн?

Ден след като Ел Салвадор въведе биткойнът като официална валута заедно с щатския долар, големите вериги заведения за хранене ще приемат плащания в криптовалутата за своите продукти. 

Starbucks и Pizza Hut ще позволят на клиентите си да си пазаруват с биткойн. Това е потвърдил президентът на страната Наиб Букеле, пише Bloomberg. 

Междувременно потребители в Twitter посочват, че още във вторник са успели да си купят храна в McDonsld's с криптовалутата. Това беше първият ден, в който тя беше въведена като официално платежно средство, съобщава Money.bg.

Вчера стана ясно, че правителството на Ел Салвадор е вложило 20,9 милиона долара в покупка на криптовалутата ден преди тя да бъде въведена на 7 септември. Тя е закупила общо 400 дигитални монети като първа стъпка към тази промяна. 

В началото на седмицата ден преди това биткойнът поскъпна до над 52 000 долара, като достигна най-високата си стойност от май насам. Във вторник обаче криптовалутата изгуби 16% от стойността си до 46 892 долара. Към сряда сутринта дигиталната валута се търгува за 46 292 долара.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК