Facebook участва в акция по спасяването на 175 души от Афганистан

Преди две седмици компанията въведе нови мерки за безопасност за потребителите в страната

02.09.2021 | 15:57 Редактор: Юлия Христова
Facebook участва в акция по спасяването на 175 души от Афганистан

Представител на Facebook каза пред BBC, че компанията е участвала в усилията за спасяване на 175 граждани от Афганистан, след като талибаните поеха контрола над страната. Той добави, че някои от служителите на Facebook също са били на полет до Мексико Сити.

Мексиканското правителство потвърди, че полетът е превозвал активисти и независими журналисти заедно със семействата им, включително 75 деца. Международните компании и организации продължават да се изтеглят от Афганистан.

„В процеса за осигуряване на помощ на служители на Facebook и близки партньори да напуснат Афганистан, ние се присъединихме към усилията да помогнем на група журналисти и техните семейства, които бяха в голяма опасност“, каза говорител на Facebook пред BBC.

Facebook отказа да даде повече подробности поради продължаващата ситуация със сигурността в Афганистан. Мексиканското правителство заяви, че в сряда са пристигнали групата афганистански граждани: Тази група е четвъртата, дошла в Мексико по хуманитарни причини поради ситуацията в Афганистан и се състои от служители в социалните мрежи, активисти и независими журналисти, както и техните семейства.

Преди две седмици Facebook въведе нови мерки за безопасност за потребителите в Афганистан, тъй като талибаните продължиха да укрепват властта си. Допълнителните мерки бяха обявени от ръководителя на политиката за сигурност на Facebook Натаниел Глейхер.

Създадохме инструмент, с който хората в Афганистан могат бързо да заключат профила си с едно докосване. Когато профилът им е заключен, хората, които не са техни приятели, не могат да изтеглят или споделят снимката на потребителския им профил или да виждат публикации в хронологията им, написа в Twitter Глейхер.

По-рано този месец компанията потвърди че ще продължи да забранява съдържанието на талибаните в своите платформи, тъй като счита, че групата е терористична организация, пише bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК