Amazon планира да наеме 55 хил. нови служители в глобален мащаб

Това се равнява на повече от една трета от работната ръка на Google към 30 юни

01.09.2021 | 23:30 Редактор: Юлия Христова
Amazon планира да наеме 55 хил. нови служители в глобален мащаб

Amazon.com планира да наеме 55 хил. души на корпоративни и технологични позиции в глобален мащаб в следващите месеци, обяви главният изпълнителен директор Анди Джаси пред Ройтерс.

Това се равнява на повече от една трета от работната ръка на Google към 30 юни и е близо до общия брой служители на Facebook.

В първото си интервю за медиите откакто зае ръководния пост през юли, Джаси посочва, че компанията се нуждае от повече хора, за да отговори на търсенето на търговия на дребно, на облачни и рекламни услуги. По думите му новият залог на компанията Project Kuiper– да пусне сателити в орбита, за да увеличи широколентовия достъп, също ще изисква назначаването на много хора.

Тъй като ежегодният кариерен панаир на Amazon е планиран за 15 септември, Джаси се надява, че сега е подходящ момент за набиране на персонал. „Има толкова много работни места, които се изместиха или промениха по време на пандемията, и има толкова много хора, които мислят за различни и нови работни места“, коментира Джаси.

Новите назначения ще представляват 20% увеличение на технологичните и корпоративните служители на Amazon, които в момента са около 275 хил. в глобален мащаб, обяви компанията.

Ходът на Amazon следва период на засилен контрол над трудовите практики на компанията и противопоставяне от страна на International Brotherhood of Teamsters. По-рано тази година неуспешните усилия на част от служителите в Алабама да се организират изложи на показ част от практиките на Amazon в складовете ѝ и агресивните ѝ действия срещу синдикатите. В резултат на тази битка Джеф Безос, който по това време главен изпълнителен директор, заяви, че Amazon се нуждае от по-добра визия за служителите си.

„Всеки в компанията има свободата да погледне критично на това как нещата могат да са по-добре и след това да измисли начин да ги направи по-добре“, коментира Джаси.

Позициите, които Amazon открива, включват такива за инженери, за изследователи и експерти по роботика, които са сравнително нови за компанията, вместо да залага на места, които другите са напуснали, твърди онлайн гигантът.

Цялата статия четете на investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК