Лотария за ваксинираните: Amazon предлага парични награди от $500 000, коли и ваканции

Amazon посочи, че от 9 октомври работниците ще трябва да носят маски в логистичните съоръжения

07.08.2021 | 12:39 Редактор: Жаклина Иванова
Лотария за ваксинираните: Amazon предлага парични награди от $500 000, коли и ваканции

Amazon.com Inc. ще предложи парични награди в размер на 500 000 долара, както и коли и ваканционни пакети на служители на първа линия, които могат да докажат, че са били ваксинирани срещу Ковид-19, пише Bloomberg.

След като досега компанията не искаше да кара 1,3 милионната си работна сила да се ваксинира на сила, най-големият онлайн търговец на дребно в света се надява, че корпоративна лотария, наречена Max Your Vax, ще убеди тези, които все още се колебаят.

Съобщението дойде в същия ден, когато Amazon каза, че от 9 октомври работниците ще трябва да носят маски в логистичните съоръжения, независимо дали са ваксинирани или не, което отразява проблемите с разпространението на Делта варианта. Преди това от края на май тези служители, които са били ваксинирани, можеха да работят в Amazon без маски.

По-рано американската компания предлагаше на служителите на първа линия до 80 долара, ако са ваксинирани срещу вируса.  Amazon отчаяно иска работниците да бъдат в крак с повишеното търсене от онлайн купувачите и персонала на десетки нови съоръжения. Някои служители и техните мениджъри заявиха, че компанията е загрижена, че задължителната ваксинация ще накара скептиците, които не искат да се ваксинират, да си потърсят друга работа.

Лотарията на Amazon ще предложи общо 18 награди, които компанията оценява на почти 2 милиона долара: две парични награди от 500 000 долара, шест награди на стойност 100 000 долара, пет нови превозни средства и пет пакета за ваканция.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК