Компания за дронове е доставила 10 хил. чаши кафе през последната година

Wing беше създадена през 2019 г. в Австралия след серия от тестове

26.08.2021 | 22:19 Редактор: Юлия Христова
Компания за дронове е доставила 10 хил. чаши кафе през последната година

Компанията за дронове Wing на Alphabet е доставила 10 хил. чаши кафе, 1700 снакса и 1200 печени пилета на клиенти в Логан, Австралия, през последната година, обяви компанията в публикация в блога си, пише CNBC.

Wing беше създадена през 2019 г. в Австралия след серия от тестове на дронове, които започнаха през 2014 г. Услугата, която първоначално беше част от подразделението за експериментални проучвания на Alphabet, позволява на потребителите да поръчват неща като храна през мобилно приложение и вече е близо до 100 хил. доставки от пускането на услугата.

Wing се надява, че един ден ще доставя продукти на хора по целия свят, без да се налага да разчита на шофьори или камиони за доставка, подобно на други компании. Това е причината UPS, Uber и Amazon също да работят по доставки с дронове.

Компанията работи с над 30 партньора по целия свят, включително местни кафенета и национални брандове като Walgreens, според публикация в блога от февруари. Местни бизнеси също могат да се свържат директно с компанията, за да се включат. През 2020 г. Wing си партнира с училищата във Вирджиния, за да доставя книги от библиотеките по време на пандемията.

През 2019 г. Wing стана първата компания за доставки с дронове, която спечели одобрение от Федералната авиационна администрация на САЩ, която позволи на компанията да започне да доставя пакети. Същата година Wing откри поне 12 позиции в САЩ и започна да тества услуга заедно с Walgreens за доставка на храни и напитки.

Amazon, която започна инициатива, наречена Prime Air през 2016 г., получи одобрение от властите през 2020 г. за доставка на пакети.

В момента Wing оперира в САЩ, Финландия и Австралия. Компанията заяви, че ще обяви навлизането си в нови градове и нови партньорства в следващите месеци, пише investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
bovidar дремлиев
преди 2 години
приготвянето на кафе е едно супер просто нещо, но да направиш машина на времето или нова математика съвсем друго НАЛИ!!! Сигнализирай за неуместен коментар