Tech of Tomorrow - как технологиите променят дигитални разплащания и кога банките ще оперират с тях

На 14 април от 14:15 часа експерти ще коментират отвореното банкиране

12.04.2021 | 11:45 Редактор: Жаклина Иванова
Tech of Tomorrow - как технологиите променят дигитални разплащания и кога банките ще оперират с тях

Конференцията на Investor.bg Tech of Tomorrow продължава да анализира бъдещето на бизнеса и промените, които новите технологии внасят във всяка една индустрия. Второто онлайн издание на Tech of Tomorrow, което ще се проведе на 14 април, от 14:15 часа, ще очертае промените в банковия сектор и технологиите, които ще оформят бъдещето на цифровите разплащания. 

В студиото на Tech of Tomorrow водещи експерти ще говорят за дигиталните разплащания и как се промениха те по време на пандемията. Участниците ще обсъдят дали всеки бизнес може да приложи разплащане с криптовалута, дали банките в България за готови за новата валута и кога може да започне това.

Участниците ще коментират Директивата на ЕС относно платежните услуги PSD2 и дали тя доведе до още иновации. Второто издание на конференцията ще разгледа какви правни казуси възникват най-често при "отвореното банкиране“ и с какви правни регулации трябва да се съобразят банките и платежните институции.

На 14 април в студиото на Tech of Tomorrow експертите ще говорят и за API технологията, която позволява на банките лесно да се свързват с трети страни. Гостите ще коментират предизвикателствата и възможностите, пред които тази иновация изправя банковите институции.

Участие в дискусията ще вземат Давид Бонев, съосновател и финансов директор на BoneX; Галя Димитрова, управляващ съдружник в IRIS Solutions и Димитър Калдамуков, съдружник в адвокатско съдружие KDBMLaw. Водещ на второто издание на Tech of Tomorrow ще бъде Бойчо Попов, главен редактор на икономическия сайт Investor.bg, който през 2021 г. празнува 20-тата си годишнина. Бойчо Попов е един от доказаните икономически журналисти и насител на много отличия.

Второто издание на Tech of Tomorrow може да проследите на живо в дигиталната стрийминг платформа за събития Investor Media PRO, както и на www.investor.bg/live.

Tech of Tomorrow се провежда с генералната подкрепа на Алтерко и BoneX. Основни партньори са Accenture, Sirma и FANUC. Събитието се организира с подкрепата на Siemens, Пощенска банка, Sofline, Atos, Леново България, Dental Care Center, Индустриален Холдинг България.

Медийни партньори на събитието са Bloomberg TV Bulgaria, Money.bg, "Мениджър“ и Kaldata.com.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК