Xiaomi пуска огъващи се смартфони в надпреварата със Samsung

Когато е затворен, телефонът има екран на гърба

31.03.2021 | 10:55 Редактор: Никола Симеонов
Xiaomi пуска огъващи се смартфони в надпреварата със Samsung

Китайската технологична компания Xiaomi пусна първия си огъващ се смартфон в опит да направи крачка напред в премиум сегмента и да се бори с играчи като Samsung, пише CNBC.

Mi Mix Fold има 8,01-инчов дисплей, когато е в напълно разгънато положение. А когато е затворен, има екран на гърба. Освен това включва първия разработен от Xiaomi чипсет за камера Surge C1.

Сред ключовите характеристики на телефона попадат: четири високоговорителя от Harman Kardon, мобилен процесор Qualcomm Snapdragon 888, 5G свързаност и тройна камера.

Бен Ууд, главен анализатор в CCS Insights, твърди, че множеството огъващи се смартфони отразяват усещането у производителите спешно да отличат премиум устройствата си.

Mi Mix Fold ще е с начална цена от 9999 юана (1521 долара) и ще достига до 10 999 юана (1673 долара). Специална версия на телефона с керамично покритие ще се предлага за 12 999 юана (1978 долара).

Xiaomi следва редица други производители на смартфони, включително Samsung и Huawei, които вече навлязоха в категорията на огъващите се смартфони.

Четете още по темата в Investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК