Aбонаментите за видео стрийминг услуги по света достигнаха 1,1 млрд. през 2020 г.

Приходите от световния боксофис са се сринали с повече от 30 млрд. долара през годината

19.03.2021 | 16:09 Редактор: Юлия Христова
Aбонаментите за видео стрийминг услуги по света достигнаха 1,1 млрд. през 2020 г.

Броят на абонаментите за видео стрийминг услуги по света е достигнал 1,1 млрд. през 2020 г., сочат данни на Motion Picture Association (MPA). Това е ново голямо постижение по време на пандемията на Ковид-19, когато хората бяха принудени да си стоят повече у дома и търсеха повече развлечения, пише Wall Street Journal.

Междувременно приходите от световния боксофис са се сринали с повече от 30 млрд. долара през годината, достигайки 12 млрд. долара. Това се случи, след като кината в Съединените щати и други части на света останаха затворени, допълва асоциацията. Спадът е отбелязан, след като приходите в боксофиса достигнаха рекордните 42,3 млрд. долара през 2019 г. Миналата година пък Китай успя да изпревари Съединените щати и се превърна в страната с най-високи боксофис приходи.

Промяната в потребителското поведение и в това на Холивуд през последната година предизвика исторически растеж на стрийминг услугите на компании като Netflix и Walt Disney. След като хората са се насочили към дигиталните опции, които са достъпни у дома и на мобилни устройства, стрийминг абонаментите са нараснали с 26% спрямо предходната година. Само в Съединените щати броят на стрийминг абонаментите е скочил с 32% през миналата година до 308,6 млн., посочва още MPA, пише Investor.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК