Spotify подписва с Хари и Меган за стрийминг за подкасти

Кралската двойка искала да разказва "приповдигнати и забавни истории“

16.12.2020 | 13:18 Редактор: Юлия Христова
Spotify подписва с Хари и Меган за стрийминг за подкасти

Spotify стана втората стрийминг компания след Netflix, която подписва сделка с херцога и херцогинята на Съсекс. Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са продали на шведската компания изключителни права за стрийминг за подкасти.

Сделката е многогодишен договор с новосформираната продуцентска компания на двойката Archewell Audio. Условията на договора не са разкрити, предава CNBC. 

Кралската двойка искала да разказва "приповдигнати и забавни истории“. Откакто се оттеглиха от първия ред на британските кралски особи, Хари и Меган стартираха няколко творчески проекта.

"Това, което обичаме в подкастите, е, че ни напомнят да отделим малко време и наистина да слушаме. На фона на предизвикателствата на 2020 г. никога не е имало по-важно време да се направи това. Защото, когато се слушаме и чуваме историите на другия, ни се напомня колко сме свързани всички", споделят херцогът и херцогинята на Съсекс.

Още през 2020 г. трябва да се появи специален празничен епизод, модериран лично от Хари и Меган. По-нататъшни епизоди са планирани за следващата година, включително с гости, които все още не са обявени. Подкастът ще бъде безплатен. 

Сделката е огромна победа за Spotify, която през последните две години инвестира сериозно в подкастите. След като направи няколко придобивания, Spotify прекара лятото, подсилвайки своя изключителен списък със създатели. Досега тя подписа договори с такива изпълнители, като Джо Роугън, президента Барак Обама и Мишел Обама, Ким Кардашиян Уест и влиятелният изпълнител в TikTok Адисън Рей. 

Цялата статия четете в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК