Мъск отказа да продаде свой туит за $1 млн.

Новините около туита разсеяха феновете му от разследването на катастрофа с кола на Tesla в Детройт

18.03.2021 | 12:19 Редактор: Здравко Черкезов
Мъск отказа да продаде свой туит за $1 млн.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск отхвърли оферта да продаде един от туитовете си като незаменяем токен (NFT), въпреки че наддаващият предложи над 1 млн. долара за дигиталния актив, пише CNBC.

В съобщение в Twitter от понеделник Мъск заяви "Продавам тази песен за NFT като NFT". Публикацията, която пусна в продажба, включва песен и кратко видео.

NFT са уникални крипто токени, които представляват дигитални активи, включително изображения и видеа. Те могат да бъдат купувани и продавани като физически предмети. Въпросните токени работят чрез блокчейн технология, което означава, че трансакциите, собствеността и валидността на всеки от активите, които токенът представлява, могат да бъдат проследени.

Туитът на Мъск – видеото с песента, беше предложен за продажба като NFT във “Valuables” – онлайн платформа, пусната от социалната мрежа Cent, изградена върху блокчейн. Според Valuables най-голямата сума, предложена за туита на Мъск, е била 1,121 млн. долара и е от потребител на Twitter, който притежава профила @SinaEstavi.

Новините около предлагането на туита за продажба помогнаха на Мъск да отвлече вниманието на десетките си милиони последователи в Twitter от новините за промените в ръководството на Tesla и федералното разследване на катастрофа с кола на компанията, случила се в Детройт в края на миналата седмица.

През последните месеци Комисията по ценните книжа и фондовите борси в Съединените щати предупреждава инвеститорите да не купуват или продават акции и други активи на база на информация, споделена в социалните мрежи.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК