Какво да очакваме от Apple и новия им мистериозен проект?

Компанията повиши ръководителя на хардуерното ѝ направление на нова позиция

26.01.2021 | 13:18 Редактор: Никола Симеонов
Какво да очакваме от Apple и новия им мистериозен проект?

Apple повиши своя ръководител на хардуерното направление Дан Ричио до нова позиция, „фокусирана върху нов проект“. Той ще докладва на главния изпълнителен директор Тим Кук, обяви концернът от Купертино в понеделник. Това заяви главният редактор на Investor.bg, Бойчо Попов.

"По-рано Ричио беше старши вицепрезидент на компанията за хардуерно инженерство, фокусирайки се върху физическите аспекти и електротехниката на продуктите на Apple, включително iPhone. Той е в "изпълнителния екип" на Apple, който докладва на Кук от 2012 г.", добави Попов.

Apple не споменава по какъв проект ще работи Ричио.

"Apple рядко обсъжда бъдещи продукти, но през последните години технологичният гигант работи върху електрически автомобили, както и върху устройства за виртуална и добавена реалност”, каза още журналистът.

От коментара му стана ясно, че Джон Тернус ще поеме поста за Ричио, като преди това Тернус е бил вицепрезидент в Apple и през последните години отговорностите му растат.

"През миналата година той е бил ключовият представител на компанията по време на събитието за пускането на собствените ѝ процесори M1 за лаптопи и mac mini", допълни Бойчо Попов.

Той каза още, че Ричио е вторият висш изпълнителен директор, който напуска ръководния екип на Apple през последната година, като същевременно остава в компанията в друга позиция.

Още по темата четете в Investor.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК