YouТube замрази акаунта на Доналд Тръмп поне за седмица

По-рано Twitter обяви, че завинаги е затворил достъпа до личния профил на президента

13.01.2021 | 09:41 Редактор: Ралица Братанова
YouТube замрази акаунта на Доналд Тръмп поне за седмица

Администрацията на Youtube премахна последното видео и спря за седем дни възможността за публикуване на видеоклипове от официалния акаунт на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи порталът Axios.

"След внимателен контрол и в светлината на притесненията относно продължаващата вероятност от насилие, премахнахме новото съдържание, качено в канала на Доналд Тръмп, и отправихме предупреждение относно нарушение на нашата политика за подбуждане към насилие“, гласи съобщението на компанията, предава БГНЕС.

"В резултат на това, предвид нашата дългогодишна система за предупреждение, каналът вече не може да качва нови видеоклипове или предавания на живо за най-малко седем дни", обясняват от компанията.

Видео хостингът също така е спрял възможността да се коментират видеоклиповете, останали в канала на американския лидер, позовавайки се на възможния риск от провокиране на насилие.

По-рано Twitter обяви, че завинаги е затворил достъпа до личния акаунт на Тръмп поради нарушаването на правилата му, както и поради опасенията, че той може да се опита да предизвика нови вълнения. Той също беше лишен от възможността да пише във Facebook и Instagram преди изтичането на правомощията му.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК