Прогноза: Възможна дългосрочна цел за биткойна - $146 000

Криптовалутата се конкурира със златото за инвестиционните потоци

05.01.2021 | 16:40 Редактор: Ивет Арабова
Прогноза: Възможна дългосрочна цел за биткойна - $146 000

Биткойнът има потенциала да запази ръстовете в стойността си в дългосрочен план, продължавайки да се конкурира със златото за инвестиционните потоци, прогнозират от JPMorgan Chase & Co.

Пазарната капитализация на биткойна от около 575 млрд. долара ще трябва да се увеличи 4,6 пъти – теоретично до цена на криптовалутата от 146 000 долара – за да отговори на общите инвестиции на частния сектор в злато, посочват стратезите на банката в бележка. Но тази прогноза ще зависи от това дали волатилността на биткойна ще се приближи до тази на златото, за да окуражи повече институционални инвеститори – процес, който обаче ще отнеме известно време.

"Излизане от златото като "алтернативна“ валута предполага голямо повишение за биткойна в дългосрочен план“, посочват стратезите, цитирани от Bloomberg. Но „сходство във волатилността между биткойна и златото е малко вероятно да се случи бързо и според нас е многогодишен процес“, се казва още в бележката.

"Това предполага, че теоретичната ценова цел от над 146 000 долара на биткойна трябва да се смята като дългосрочна цел и по тази причина неустойцива ценова цел за тази година“, казват от JPMorgan.

Цялата статия четете в Investor.bg.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК