Facebook добавя нови функции за сигурност от следващата година

Компанията ще позволи на потребителите да създават физически ключове, с които да потвърждават влизането си в приложението ѝ

23.12.2020 | 13:13 Редактор: Ралица Братанова
Facebook добавя нови функции за сигурност от следващата година

Facebook обяви, че ще започне да позволява на потребителите да си създават физически ключове за сигурност, като начин за потвърждение на идентичността преди да влязат в мобилното приложение на социалната мрежа. Идеята е това да се случва от началото на следващата година, предава Ройтерс.

В момента компанията предлага опция за изискване на хардуерен ключ за свързване към десктоп компютър преди всяко влизане.

Потребителите могат да купят хардуерен ключ от търговци на дребно, а след това да го регистрират в Facebook, посочва интернет гигантът. С това се потвърди информацията, за която писа по-рано новинарският уебсайт Axios.

Най-голямата социална мрежа в света заяви, че също така планира да разшири Facebook Protect – своята програма за сигурност на акаунти на различни високопоставени лица, включително на кандидатите на избори. Сега идеята е програмата да обхване повече видове акаунти в глобален мащаб от 2021 година, пише Investor.bg.

Пускането на новите услуги за сигурност се случва след като през юли беше хакната конкурентната платформа Twitter и бяха компрометирани акаунтите на много известни личности, в това число на Джо Байдън и Илън Мъск.

Facebook Protect, която в момента е налична в Съединените щати, предлага начин политици, държавни учреждения и служители, занимаващи се с изборите, да добавят допълнителни нива на сигурност, като двуфакторна идентификация и следене в реално време за потенциални хакерски заплахи.

Услугата вече е налична за журналисти и защитници на човешките права, които са изправени пред по-голям риск от нападения от хакери, допълва Facebook.

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК