Дронове ще транспортират ваксини срещу Ковид-19

Рискови инвеститори вложиха 405 млн. долара в стартъпи за дронове в първите девет месеца на годината

02.11.2020 | 21:05 Редактор: Георги Камарашев
Дронове ще транспортират ваксини срещу Ковид-19

Множество стартъпи за доставки с дронове имат желание да помогнат за транспортирането на ваксините срещу Ковид-19 от дистрибуционните бази до здравните центрове, надпреварвайки се за извоюването на роля в логистиката на едно вероятно дълго и сложно начинание, пише Wall Street Journal.

Няколко от тези компании наскоро сключиха партньорства за медицински доставки с производители на лекарства и търговци, включително Merck & Co. и Walmart. Това решение би довело до по-доброто им позициониране за бъдещо участие в сериозните усилия за разпространение на ваксините срещу новия коронавирус.

Междувременно някои стартъпи обсъдиха с правителствата по света възможността си да използват дронове, за да транспортират ваксини, най-вече до отдалечени райони.

Пренасянето на ваксините срещу Ковид-19 ще даде възможност на стартъпите за дронове да покажат на инвеститорите и потенциалните клиенти по света възможността за намаляване на разходите в дистрибуторските мрежи.

Рискови инвеститори вложиха 405 млн. долара в стартъпи за дронове в първите девет месеца на годината, което до голяма степен съответства на сумите от последните години, сочат данни на Teal Group.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК