Новото Volvo V40 ще дебютира в Женева

Автомобилът стартира производство през май в Белгия.

28.02.2012 | 16:52
Новото Volvo V40 ще дебютира в Женева

Volvo представи новото V40 дни преди неговата официална премиера в Женева. Автомобилът, който след излизането си ще се присъедини към сегмента на премиум хечбеците, се задвижва от гама модерни бензинови и дизелови агрегати. Всички те са оборудвани със старт/стоп система и технология за възвръщане на енергията от спирачките. В семейство от задвижвания ще присъстват нов дизелов агрегат с едва 94 г/км въглеродни емисии, както и турбо бензин T5 с мощност 245 кс. Последният ще ускорява новото V40 до 100 км/ч за 6.7 секунди.

Традиционната за Volvo политика на безкомпромисна грижа за безопасността при V40 ще бъде продължена от система, която засича пешеходците и автоматично активира спирачките на автомобила при липса на реакция от страна на шофьора. Volvo V40 ще бъде оборудван и с активен асистент за предотвратяване на сблъсъци с други обекти, който работи при скорости до 50 км/ч.

Новият модел ще стартира производство през май в завода на компанията в Гент, Белгия. Шведите прогнозират 90 000 продажби на годишна база, като 85% от доставките ще бъдат към европейски клиенти.