Tesla ще започне да произвежда собствени батерии

Акциите на компанията поевтиняха с 8,4% в следборсовата търговията в понеделник

22.09.2020 | 13:15 Редактор: Ралица Братанова
Tesla ще започне да произвежда собствени батерии

Tesla ще трябва да започне да произвежда собствени батерии, за да отговори на търсенето на електрически превозни средства, въпреки че увеличава покупките от външни доставчици, написа Илън Мъск в Twitter. 

Главният изпълнителен директор на Tesla написа това в навечерието на годишното събрание на акционерите на компанията и презентацията „Ден на батерията“ във вторник, която се очаква да покаже иновации, предназначени да запазят лидерството на Tesla в областта на електрическите автомобили, предава Bloomberg.

Акциите на компанията поевтиняха с 8,4% в следборсовата търговията в понеделник, след като в края на сесията цената им беше 449,39 долара. 

Мъск каза, че това, което Tesla ще обяви на събитието, няма да се произвежда в големи обеми до 2022 г. и ще окаже влияние върху планираната продукция на полукамиона, пикапа Cybertruck и новия спортен автомобил Roadster, пише BloombergTV.bg

 

Най-дългогодишният партньор на Tesla за батериите е базираната в Осака Panasonic.

Двете компании съвместно оперират масивен завод за батерии извън Рено, Невада. Panasonic прави клетките, а Tesla поставя тези клетки в масивни батерии за всяка кола. 

Но за да не зависи от един доставчик, Tesla има споразумения и с Contemporary Amperex Technology (CATL) в китайската провинция Фуджиан и LG Chem в Сеул.

Снимка: Nina Riggio/Bloomberg

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК