Богатството на Мъск се стопи с рекордните $16,3 млрд. за ден

Акциите на Tesla поевтиняха с 21% при вчерашната търговия на Wall Street

09.09.2020 | 21:27 Редактор: Георги Камарашев
Богатството на Мъск се стопи с рекордните $16,3 млрд. за ден

Нетното богатство на Илън Мъск се стопи с 16,3 млрд. долара във вторник заради поевтиняването на акциите на производителя на електрически автомобили Tesla, съобщава Bloomberg. Това е най-голямото заличаване на стойност от богатство на милиардер в историята по данни на индекса Bloomberg Billionaires Index.

Акциите на Tesla поевтиняха с 21% при вчерашната търговия на Wall Street, задълбочавайки спада от миналата седмица, когато стана ясно, че компанията няма да бъде включена в индекса S&P 500.

Най-богатите хора в света се сблъскват напоследък със сериозни колебания в нетната стойност на богатството си, което притежават, тъй като ритейл трейдърите ускоряват покупките и продажбите на акции.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос загуби 7,9 млрд. долара във вторник, докато Джун Шаншан добави повече от 30 млрд. долара към своето богатство, което го направи третият най-богат човек в Китай, след като акциите на компанията му за бутилиране на вода поскъпнаха след първичното публично предлагане.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК