Spotify добавя списъци с виртуални събития

Чрез услугата потребителите ще разбират за живи концерти на любимите си изпълнители

17.09.2020 | 06:30 Редактор: Виктория Гетова
Spotify добавя списъци с виртуални събития

Spotify поглежда и към виртуалните събития. Компанията за стрийминг на музика обяви добавянето на виртуални списъци със събития в приложението Spotify, което ще позволи на феновете на музиката да видят кога любимите им изпълнители ще свирят на живо - дори и само онлайн и виртуално. Тези обяви ще бъдат достъпни в раздела "На турне" на профилите на изпълнители, както и в хъба Spotify’s Concerts, съобщиха от компанията, цитирани от TechCrunch.

Услугата за стрийминг пояснява, че изпълнителите ще могат да изброяват своите събития за стрийминг на всяка платформа, включително Twitch, Instagram Live, YouTube Live или хостван уебсайт.

Други виртуални събития ще бъдат автоматично импортирани в платформата благодарение на съществуващите партньорства на Spotify със Songkick и Ticketmaster.

Виртуалните събития, качени чрез Songkick, ще започнат автоматично да се показват както в профилите на изпълнителите, така и в Concerts. Изпълнителите могат също да изберат да зададат свои собствени събития като свой "Избор на изпълнител".

Избран брой събития на Ticketmaster ще бъдат показвани и в Spotify, казват от компанията.

Тези нови интеграции не са изненадващи, като се има предвид, че повечето основни услуги за събития вече насочиха вниманието си към онлайн и виртуални събития след пандемията от Ковид-19, която ограничи силно провеждането на реални събития, като концерти.

Четете още по темата в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК