Spotify увеличи броя на платените си абонати

Ръстът от 31% спрямо предходната година

28.10.2019 | 22:40 Редактор: Стефанка Митева
Spotify увеличи броя на платените си абонати

Тримесечните приходи на компанията за музикален стрийминг Spotify Technology надминаха прогнозите на Wall Street, след като фирмата привлече повече от очаквания брой платени абонати на нейната Premium услуга, предава Reuters.

Стойността на книжата на шведския гигант се повиши с 6 на сто от началото на годината, а в резултат на отчета скочи с 4,4% до 126 долара преди началото на борсовия ден.

Броят на Premium абонатите на компанията е нараснал с 31% до 113 млн. души спрямо година по-рано. Анализаторите очакваха бройката да достигне 112,9 млн. платени абонаменти по данни на Refinitiv.

Най-популярната в света музикална стрийминг услуга освен това прогнозира, че през четвъртото тримесечие Premium абонатите ѝ ще са в диапазона 120-125 млн. - средната стойност отговаря на прогнозата за 122,6 млн, пише investor.bg.

Spotify, която пусна услугата си преди десетилетие, успя да преодолее съпротивата на големите звукозаписни компании и някои големи изпълнители и да промени начина, по който хората слушат музика.

Въпреки това тя все още се сблъсква с нарастваща конкуренция от страна на Apple и други пазарни играчи

Снимка архив: Reuters

Харесайте страница ни във Facebook ТУК