WhatCar? посочи 19-те най-надеждни представителни автомобила

Оказва се, че най-малко дефекти дава Tesla Model 3

07.09.2020 | 18:28 Редактор: Ралица Братанова
WhatCar? посочи 19-те най-надеждни представителни автомобила

Британското издание WhatCar? проведе допитване сред 13 000 собственици на автомобили, за да установи с какви проблеми са се сблъскали при експлоатацията на своите представителни модели със средни размери. 

Оказва се, че най-малко дефекти дава Tesla Model 3, при който едва 5% от притежателите му се оплакват от някакъв технически проблеми (но Model 3 е и един от най-младите модели на пазара, дебютирал през 2019).

На другия полюс са представителите на германски производители в този клас. Този резултат е пълна противоположност на констатираното от американската J.D.Power, където Tesla бе убедително последна. 

В направеното класиране участват общо 19 модела, произведени след 2012 година. Това са предимно седани (има и няколко комбита), и получават оценка в проценти в зависимост от броя повреди, съобщен от собственика.

След всеки автомобил са посочени и годините, в които се произвежда, а при някои - и типът гориво. В отделни случаи се оказва, че дизеловата версия е много по-ненадеждна от бензиновата.

Снимка: Pixabay

Повече четете в Automedia.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК