Facebook пуска новинарската си услуга и на пазари в Европа

Марк Зукърбърг заяви, че компанията ще приоритизира "достоверните" новини в нюзфийда

26.08.2020 | 22:17 Редактор: Ралица Братанова
Facebook пуска новинарската си услуга и на пазари в Европа

Facebook обяви, че планира да пусне новинарската си услуга във Великобритания, Германия, Франция, Индия и Бразилия в близките месеци, след като миналата година тя стана налична в Съединените щати, предава Ройтерс.

Новинарската услуга на социалната мрежа в момента плаща на американски издатели за статии и разполага с оригинално съдържание от над 200 медии, както и от хиляди местни медийни организации.

Facebook, която има 2,7 млрд. месечно активни потребители, е под натиск заради проблемите ѝ със справянето с фалшивите новини и кампаниите за дезинформация, за които се смята, че те са повлияли на президентските избори в Съединените щати през 2016 г., спечелени от Доналд Тръмп.

След критиките главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че компанията ще приоритизира "достоверните" новини в нюзфийда, като идентифицира висококачествени медии, пише Investor.bg.

Всичко това се случва само няколко месеца преди провеждането на новите президентски избори в САЩ, които са насрочени за ноември.

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК