Revolut - супер приложението за всичко, свързано с парите

Стартъпът се разшири и иска да се превърне във финансов хъб

27.07.2020 | 22:35 Редактор: Юлия Христова
Revolut - супер приложението за всичко, свързано с парите

Финтех стартъпът Revolut обяви, че е набрал 80 милиона долара като част от своя кръг от серия D, който обяви през февруари. Новият приток на финансиране идва от TSG Consumer Partners.

През февруари Revolut набра 500 млн. долара в кръг, воден от базираната в САЩ компания за рисков капитал Technology Crossover Ventures (TCV), ранен инвеститор в компании като Facebook и Netflix, при оценка от 5,5 милиарда долара.

Участваха и редица съществуващи инвеститори (Ribbit Capital, DST Global, Lakestar и GP Bullhound).  Днешното ново финансиране разширява общите инвестиции до 580 милиона долара, а компанията казва, че оценката остава същата.

Revolut предлага финансова услуга за замяна на традиционните банкови сметки. Потребителите може да отворят сметка от приложението само за няколко минути. След това могат да получават, изпращат и харчат пари от приложението или да използват дебитна карта. Revolut също позволява обмяна на валути.

Стартъпът се разшири отвъд този прост набор от функции и сега иска да се превърне във финансов хъб, супер приложение за всички неща, свързани с парите. Например, можете да застраховате телефона си, да получите туристически медицински застрахователен пакет, да закупите криптовалути, да купите акции, да дарите на благотворителни организации и да спестявате пари в Revolut.

Компанията казва, че ще използва инвестицията за добавяне на нови функции в САЩ и разгръщане на банкови операции в цяла Европа. В крайна сметка Revolut също планира да предлага кредитни продукти в цяла Европа, пише investor.bg.

В допълнение към това Revolut работи върху инструмент за управление на абонаменти. Тя ще позволява клиентите да виждат всичките си активни абонаменти, да ги анулират от Revolut и да получават сигнали, когато приключи безплатната пробна версия.

Revolut може да се похвали с 12 милиона регистрирани потребители към този момент.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК