Коронакризата удари и LinkedIn, 1000 служители остават без работа

Пандемията ограничила търсенето от потребителите в социалната мрежа

22.07.2020 | 12:48 Редактор: Ивет Арабова
Коронакризата удари и LinkedIn, 1000 служители остават без работа

Онлайн платформата за установяване и търсене на делови контакти LinkedIn, която е собственост на Microsoft, ще съкрати близо 1000 служители, тъй като пандемията от коронавирус ограничи търсенето на инструментите на социалната мрежа от страна на потребителите, съобщава Bloomberg.

Общо ще бъдат освободени 960 души от компанията, което се равнява на 6% от работната сила на LinkedIn. Съкращенията ще се извършат в отделите за глобални продажби и набиране на таланти. Изпълнителният директор на компанията Раян Рослански съобщи за мерките в имейл до своите служители.

Милиони хора изгубиха работата си, след като коронавирусът започна да се разпространява с бързи темпове в целия свят и принуди правителствата, бизнесите и потребителите да ограничат своята дейност. Поради това все по-малко компании бяха склонни да наемат нови служители, което отслаби търсенето на инструментите за намиране на работа, които се предлагат от платформата на LinkedIn – Talent Solution, предава Bloombergtv.bg.

"Ковид-19 оказва продължително негативно влияние върху търсенето на нови служители", коментира Рослански в официално изявление.  

LinkedIn планира да обедини части от Talent Solution с платформата Learning Management System, за да се избегне дублирането на скъпи платформи, системи и инструменти на вътрешно ниво.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК